Κορυφαία προϊόντα περιποίησης για τον άνδρα!

Τα τελευταία χρόνια, η μόδα στην ανδρική περιποίηση των μαλλιών και του προσώπου έχει γίνει πολύ απαιτητική και σχολαστική με την λεπτομέρεια, καθώς επίσης και με την σωστή φροντίδα τους. Όλο και περισσότεροι άνδρες πλέον ασχολούνται με την προσωπική τους περιποίηση, και κυρίως επιλέγουν να πηγαίνουν σε μπαρμπέρικα για να έχουν πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα, με σιγουριά και ασφάλεια.

Αυτή η μόδα, έχει δημιουργήσει μία νέα τάση στην αγορά, όσων αφορά τα προϊόντα περιποίησης (μαλλιά, γένια), καθώς μέσα σε αυτήν την περίοδο έχουν κυκλοφορήσει αρκετές εταιρείες που δραστηροποιούνται κατά κύριο λόγο σε αυτήν την κατηγορία προϊόντων.

Αν επιθυμείς και εσύ να έχεις μία ολοκληρωμένη και σωστή περιποίηση για τα γένια ή το μαλλί σου, τότε θα χρειαστείς και τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, ενυδάτωσης και ενδυνάμωσης τους. Παρακάτω θα σου δείξουμε και θα προτείνουμε τα κορυφαία προϊόντα που πρέπει να έχεις.

ΓΕΝΙΑ

 • Σαμπουάν: τα γένια όσο μακριά και πυκνά είναι, άλλο τόσο χρειάζονται και το ανάλογο καθαρισμό. Το καθημερινό λούσιμο τους με ένα εξειδικευμένο σαμπουάν θεωρείται απαραίτητη ενέργεια. Με τον συνεχή καθαρισμό τους αποτρέπεις την λιπαρότητα, τη σκόνη και την βρωμιά.
 • Λάδι: το λάδι για τα γένια είναι ένα  σημαντικό προϊόν για την υγιεινή και την φροντίδα τους, αφού τα θρέφει, τα ενυδατώνει και τα προστατεύει από την αδυναμία και την ξηρότητα.  Επίσης, χαρίζει μια φυσική γυαλάδα στις τρίχες, που τις κάνει να φαίνονται πιο υγιεί, καθώς επίσης θρέφει και αναζωογονεί το δέρμα κάτω από τα γέννια.
 • Χτένα/Βούρτσα: είναι απαραίτητα και χρήσιμα για την εμφάνιση της γενειάδας σου, καθώς σε βοηθάει να δώσεις σχήμα και να τα χτενίσεις για να φαίνονται περιποιημένα και κομψά, και όχι ατημέλητα σαν θάμνος.

  IMG_3664
  Apothecary- Beard Comb

ΜΑΛΛΙΑ

 • Σαμπουάν: η χρήση του σωστού σαμπουάν κατά το λούσιμο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σου. Τα απλά σαμπουάν απλά καθαρίζουν την τρίχα, όμως τα εξειδικευμένα σαμπουάν την ενδυναμώνουν, προστατεύουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα του κεφαλιού. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις για κάθε τύπο μαλλιών, το ανάλογο σαμπουάν, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες σου.
 • Πομάδα: πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο προϊόν διαμόρφωσης μαλλιών, καθώς προσφέρει γερό κράτημα και μία λάμψη στα μαλλιά σου για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι πομάδες είναι κατάλληλες για κουρέματα όπως το pompadour, όπου τα μακριά μαλλιά χρειάζονται περισσότερο κράτημα.
 • Κερί/Πηλός: και τα δύο μοιάζουν πολύ, αλλά η διαφορά τους είναι ότι ο πηλός είναι πιο εύπλαστος, μαλακός και χρειάζεται λιγότερη ποσότητα. Ενώ με το κερί μπορείς να διαμορφώσεις πολύ πιο εύκολα τα πυκνά και μακριά μαλλιά σου, με την μόνη προϋπόθεση ότι πρέπει να το εφαρμόσεις σε στεγνά μαλλιά. Από την άλλη, ο πηλός είναι πιο εύκολος και ιδανικός για χρήση σε κοντοκουρεμένα μαλλιά.
 • Πιστολάκι και Χτένα: τα δύο must have αντικείμενα για να περιποιήσεις το κούρεμα σου, μόνος σου. Θα σε διευκολύνουν απίστευτα να διαμορφώσεις και να στρώσεις το χτένισμα σου, όπως επιθυμείς. Αφού τελειώσεις το φορμάρισμα τους, μπορείς να βάλεις ότι υλικό επιλέξεις που να ταιριάζει με το μαλλί και το χτένισμα σου.

Για τα παραπάνω προϊόντα μπορείς επίσης να μπεις και στις επίσημες ιστοσελίδες των εταιρειών:

Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo