Τα κατάλληλα ρούχα για το Γυμναστήριο!

Το γυμναστήριο είναι μέρος αποκλειστικά για άθληση και γυμναστική, όπου δεν χωράει το στιλ και οι τάσεις της μόδας. Πέρα από αυτό όμως, θα πρέπει ν ακολουθείς κάποιους κανόνες υγιεινής , αλλά και πρακτικούς τρόπους ένδυσης, οι οποίοι είναι οι κατάλληλοι για το γυμναστήριο.

Ρούχα κατά την διάρκεια της γυμναστικής.

Τα ρούχα σου θα πρέπει να είναι άνετα για να κάνεις εύκολα τις κινήσεις των ασκήσεων σου. Επίσης, πρέπει να είναι δροσερά και απορροφητικά για τον ιδρώτα και για να «αναπνέει» το δέρμα σου. Τα αθλητικά σορτσάκια και οι αμάνικες μπλούζες είναι τα ιδανικά ρούχα. Εναλλακτικά, μπορείς να φορέσεις μία μακριά αθλητική φόρμα και μία κοντομάνικη μπλούζα με μία ζακέτα από πάνω.

Όσων αφορά τα παπούτσια, ξέχασε τελείως τα καθημερινά και τα sneakers. Εκτός του ότι καταστρέφεις τα παπούτσια σου, καταστρέφεις μαζί και την γυμναστική σου. Για να είναι πιο αποτελεσματικές οι ασκήσεις, αλλά και για να μην πληγώνεις τους μύες και γενικά το σώμα σου, επέλεξε ειδικά παπούτσια για άσκηση. Κατασκευασμένα από υλικά που εξειδικεύονται και προσαρμόζονται στους ρυθμούς των ασκήσεων της έντονης γυμναστικής. Μπορείς να τα ζητήσεις και να τα προμηθευτείς σε καταστήματα αθλητικών ειδών.

Πριν/Μετά την Γυμναστική.

Πολύ σημαντικό είναι και το ντύσιμο σου, κυρίως μετά την γυμναστική σου, όταν είσαι ιδρωμένος και βγαίνεις από το γυμναστήριο. Θα πρέπει να προστατευτείς από το κρύο και την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας του σώματος σου, διότι μπορεί να «πιαστούν» οι μύες σου.

Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να κουβαλάς μαζί σου πάντα μία αλλαξιά ρούχα, όπως ένα φανελάκι, ένα παντελόνι, και παπούτσια. Καλό θα είναι, να μην φοράς τα ίδια ιδρωμένα ρούχα και μετά από το γυμναστήριο. Επίσης, τον χειμώνα, να επιλέγεις ένα αντιανεμικό μπουφάν για να σε προστατεύει από το κρύο και τον αέρα. Ένα σκουφί ή ένα καπέλο αντίστοιχα για το καλοκαίρι, θα ήταν εξαίσια επιλογή για να προστατεύσεις το κεφάλι σου. Τέλος, μπορείς να φοράς ισοθερμικά εσώρουχα από μέσα, που σε κρατάνε ζεστό και δεν είσαι εκτεθειμένος στο κρύο.

Για όλα τα παραπάνω φυσικά, θα χρειαστείς και μία τσάντα ή ένα σακίδιο, αρκετά μεγάλο για να χωράει και να κουβαλάς μαζί σου, τα απαραίτητα αντικείμενα για την γυμναστική σου. Ένα μπουκάλι νερό, τα συμπληρώματα διατροφής σου, τα προσωπικά σου πράγματα, μία απορροφητική πετσέτα και η αλλαξιά ρούχα είναι όλα όσα χρειάζεσαι για το γυμναστήριο. Καλή Προπόνηση!

Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo