Έξυπνοι τρόποι για να βελτιώσεις το παλιό σου τζιν!

Όλοι έχουμε κάπου θαμμένο στην ντουλάπα μας, ένα παλιό και ξεχασμένο τζιν παντελόνι. Ευτυχώς, τα τζιν παντελόνια, όμως, έχουν ένα βασικό προτέρημα. Δεν φεύγουν ποτέ από την μόδα, απλά αλλάζουν τα σχέδια και τα στιλ τους. Και επειδή κάθε χρόνο, η μόδα αλλάζει και φέρνει συνεχώς καινούρια σχέδια. Για σένα που θέλεις να ακολουθείς την μόδα αλλά δεν είσαι διατεθειμένος να ξοδεύεις πολλά χρήματα, υπάρχει και άλλη λύση. Η μεταποίηση του παλιού σου τζιν. Μπορείς, πολύ εύκολα να το μετατρέψεις σε ένα μοντέρνο ρούχο που θα ζηλεύουν όλοι, με τους παρακάτω απλούς τρόπους που θα πούμε. Jean’s: τα διαχρονικά παντελόνια παντός καιρού!

Σκισίματα: ένας εύκολος και απλός τρόπος να το μετατρέψεις σε μοντέρνο. Τον τελευταίο καιρό, σχεδόν όλα τα τζιν παντελόνια που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν κάποιο ή κάποια σκισίματα κατά μήκος του ρούχου, κυρίως στην περιοχή γύρω από τα γόνατα. Για να πετύχεις ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, μπορείς  πολύ απλά με το ψαλίδι να κόψεις στα σημεία που θέλεις , ένα μικρό σκίσιμο και να τραβήξεις τις ραφές γύρω από αυτό, για να έχεις μία πιο ωραία εμφάνιση. Για να φαίνεται πιο φυσικό το σκίσιμο, μετά από μερικές πλύσεις στο πλυντήριο, το παντελόνι θα είναι σαν καινούριο.

Μπαλώματα/Patches: από την άλλη μεριά, άμα βαρέθηκες τα σκισίματα στο τζιν σου, και θέλεις να τα κλείσεις, μπορείς να κάνεις μπαλώματα. Τα μπαλώματα μπορεί να είναι εξωτερικά, πάνω στο ρούχο, ή εσωτερικά, μέσα από το ρούχο, κυρίως για να κλείσεις τις τρύπες. Για να γίνει αυτό, αρκεί να πάρεις ένα παλιό ύφασμα για να το κάνεις μπάλωμα και να το ράψεις στο σημείο που θέλεις. Διάλεξε διάφορα χρώματα και σχέδια υφάσματος και παίξε με τους συνδυασμούς χρωμάτων. Άμα σε παιδεύει η παραπάνω διαδικασία, τότε δοκίμασε να κολλήσεις πάνω στο τζιν σου σιδερότυπα ή Patches με ένα απλό σιδέρωμα. Μπορείς να βρεις πολλά και διάφορα σχέδια και να τα κολλήσεις πάνω. Η μόδα των Patches στα ρούχα!

Jogger Jeans: άλλη μία φετινή τάση στην μόδα των τζιν παντελονιών, ήταν το στιλ των Joggers pants. Μπορείς και εσύ πολύ απλά να κάνεις το παλιό σου τζιν σε τέτοιο στιλ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κορδονολάστιχο, το οποίο θα το τοποθετήσεις στις άκρες από τα μπατζάκια και θα τα ράψεις, έτσι ώστε να πάρει το παντελόνι την μορφή και το σχέδιο από τα Joggers. Μάθε τα πάντα για Joggers παντελόνια!befunky-collage-5

Τζιν Βερμούδα: ένας αποτελεσματικός  τρόπος για την μεταποίηση του παλιού σου τζιν, είναι να το κάνεις βερμούδα. Όλοι ξέρουμε ότι το καλοκαίρι αλλάζουμε πιο πολλά ρούχα, λόγω ζέστης, και τα θέλουμε να είναι πιο άνετα και δροσερά. Ένα τζιν είναι ιδανικό για αυτήν την περίσταση,δηλαδή να γίνει βερμούδα, αρκεί να είναι λεπτό το ύφασμα και να είναι αρκετά φαρδύ ώστε να μπορεί να    «αναπνέει» το σώμα σου. Αφού επιλέξεις το κατάλληλο ύφασμα, τότε μπορείς να πάρεις την μεγάλη απόφαση και να κόψεις τα μπατζάκια στο ύψος που επιθυμείς. Το ιδανικό ύψος για την βερμούδα είναι κοντά στο γόνατο, ούτε πολύ μακρύ, ούτε πολύ κοντό. Επίσης, μπορείς να αφήσεις ξέφτια στο τέλος, ή να το κάνεις ένα γύρισμα για να φαίνεται πιο συμμαζεμένο. Τέλος, μην ξεχάσεις να ευθυγραμμίσεις τα μπατζάκια προτού τα κόψεις για έχεις το ίδιο αποτέλεσμα και από τις δύο μεριές.

 

 

Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo