Η σωστή περιποίηση για τα γένια σου.

Μέχρι προσφάτως, η μόδα για τον σύγχρονο άνδρα απαιτούσε να διαθέτει πυκνή και μακριά γενειάδα. Τα γένια είναι μία μορφή ανάδειξης του ανδρισμού, η οποία γοητεύει και ελκύει της γυναίκες από την απαρχή της ανθρωπότητας. Πλέον, όμως, πέρα από το στιλ, θα πρέπει να γνωρίζεις και πως να τα περιποιηθείς για την καλύτερη εμφάνιση και υγιεινή σου.

Αναμφίβολα τα γένια είναι ένα σημείο του προσώπου που βρομίζει πολύ εύκολα και γρήγορα. Για αυτό τον λόγο, χρειάζεται συνεχείς καθαρισμό και περιποίηση. Η σκόνη, η λιπαρότητα του προσώπου, ο ιδρώτας, τα υπολείμματα φαγητού, και σε συνδυασμό με τα μικρόβια, την καθιστούν το πιο ανθυγιεινό σημείο. Με τους σωστούς τρόπους καθαρισμού και περιποίησης, θα καταφέρεις να έχεις ένα καθαρά και συμμαζεμένα γένια. Έξυπνα tips για το ξύρισμα!

Πρώτα από όλα, το μήκος από τα γένια σου, θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και το σχήμα τους περίτεχνα κουρεμένο. Κάνε μία επίσκεψη τακτικά σε έναν μπαρμπέρη και μην τα αφήνεις να μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα. Το αποτέλεσμα μιας περιποιημένης και καλά κουρεμένης γενειάδας είναι η ανάδειξη του σχήματος του προσώπου και χαρίζοντας γωνίες αλλά και όγκο, υπερτονίζοντας τα αδρά χαρακτηριστικά του ανδρικού προσώπου.

o-barbatus-facebook
Barbatus: το ελληνικό λάδι περιποίησης για γενειάδες!

Ο καθαρισμός θα πρέπει να είναι καθημερινός και όχι μόνο μετά από το μπάνιο. Η απλή χρήση νερού για ξέπλυμα δεν είναι αρκετή. Αρχικά, βρέχεις τα γένια σου με ζεστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν και θα πλυθούν πιο εύκολα.Η χρήση ενός ειδικού σαπουνιού και μίας βούρτσας για μασάζ, μπορούν να καθαρίσουν την βρομιά και την σκόνη από τα γένια σου. Ακόμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα gel καθαρισμού για απολέπιση και καθαρισμό του δέρματος. Μετά το χαλαρό μασάζ, ξέπλυνε πολύ καλά με κρύο νερό για να φύγουν οι μυρωδιές, τα μικρόβια αλλά και για να μην μείνουν υπολείμματα από το σαπούνι.Κάνε το σωστό καθαρισμό προσώπου.

Το στέγνωμα τους πρέπει να γίνει αρχικά με μία πολύ απορροφητική πετσέτα για να φύγουν τα πολλά νερά, και ύστερα με το πιστολάκι για να  μην μείνει περιττή υγρασία  ανάμεσα στα γένια. Ταυτόχρονα με το στέγνωμα, μπορείς να κάνεις και το χτένισμα της με μία σκληρή χτένα ή βούρτσα για να δώσεις φορά και σχήμα στην γενειάδα σου.

Αφού τελειώσεις με όλα τα παραπάνω, το μόνο που μένει είναι η τελευταία πινελιά που θα ολοκληρώσει την εμφάνιση και την υγεία της γενειάδας σου. Ειδικό λάδι για τα γένια, είναι το κατάλληλο  προϊόν για την καλύτερη προστασία της τρίχας, καθώς την θρέφει και τη μαλακώνει, την ενδυναμώνει και τη προστατεύει. Επίσης, χαρίζει μία εντυπωσιακή γυαλάδα για να δείχνουν πιο υγιή και δυνατά, βοηθάει να στρώνουν πιο εύκολα και να διατηρούν το σχήμα τους, τέλος αναδίδεται ένα ευχάριστο άρωμα, αποτρέποντας άλλες δυσάρεστες οσμές.

Τα παραπάνω προϊόντα είναι της ελληνικής εταιρείας Barbatus, για περισσότερα μπείτε εδώ.

Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo