Τι να προσέχεις στις εκπτώσεις!

Ξεκινάει η εκπτωτική περίοδος, δηλαδή ένα δεκαήμερο ικανοποιητικών εκπτώσεων και προσφορών στα καταστήματα, κυρίως ρούχων. Όμως, πόσο πραγματικά κερδισμένοι βγαίνουμε αγοράζοντας από τις εκπτώσεις; Παρακάτω σου αναφέρουμε τους κινδύνους που πρέπει να αποφύγεις και τα κόλπα που πρέπει  να ακολουθείς.

Έλεγχος των τιμών και των εκπτώσεων. Το να γνωρίζεις την πραγματική τιμή και αξία του προϊόντος πριν τις εκπτώσεις, είναι πολύ σημαντικό. Πολλές φορές οι καταστηματάρχες, κατά την εκπτωτική περίοδο αυξάνουν τις τιμές και προσθέτουν την έκπτωση στην ήδη ανεβασμένη τιμή, έτσι ώστε να έχουν κέρδος. Για αυτό, πριν πας για ψώνια, ψάξε και ενημερώσου για τις τιμές των προϊόντων που επικρατούν στην αγορά.

Έλεγχος ποιότητας και αυθεντικότητας των προϊόντων. Ότι είναι και φθηνό δεν συνεπάγεται ότι είναι και καλό ποιοτικά. Πολλές φορές τα stock προϊόντα ή τα ελαττωματικά κομμάτια που μένουν στις αποθήκες, τα πουλάνε στις εκπτώσεις σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές για να τα ξεπουλήσουν. Προσοχή λοιπόν στα προϊόντα που αγοράζεται.

Προσοχή στις ειδικές προσφορές. Τα καταστήματα πολλές φορές κάνουν προσφορές μόνο σε συγκεκριμένα κομμάτια, κυρίως τα ρούχα παλιάς σεζόν ή αυτά που μένουν stock. Μπορεί να μην το διευκρινίζουν αυτό, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να ψωνίζει αμέριμνος και να χρεώνεται περισσότερα.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις αγορές σου κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.

Ψώνισε από τα stock ή τα outlet. Όπως προείπα, μπορεί να κρύβει κινδύνους στην ποιότητα των προϊόντων, αλλά είναι μία πολύ καλή και οικονομική λύση για τις αγορές σου. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις, είναι τα κατάλληλα καταστήματα, τα οποία θα είναι αξιόπιστα και θα σου προσφέρουν τα αυθεντικά προϊόντα.

Αγόρασε προϊόντα που είναι σε προσφορές. Συνήθως οι νέες παραλαβές και σεζόν, κυρίως στα ρούχα, δεν μπορούν να μπουν σε προσφορές και εκπτώσεις. Για αυτό, να ζητάς διευκρινήσεις από τους πωλητές για να γνωρίζεις ακριβώς ποια προϊόντα είναι σε έκπτωση και φυσικά την τιμή του και το ποσό της έκπτωσης.

Χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα. Οι αγορές με κάρτα είναι τεράστια ευκολία. Όχι μόνο γλυτώνεις τα μετρητά και τα ψιλά από το πορτοφόλι σου, αλλά σου προσφέρει και πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Αρχικά, πληρώνεις ότι ποσό επιθυμείς άμεσα, χωρίς το άγχος «άμα φτάσουν τα λεφτά«. Δεύτερον, σχεδόν όλα τα καταστήματα κάνουν δόσεις, έτσι ώστε να μπορείς να το ξεχρεώνεις πιο εύκολα. Και τρίτον, πολλές εταιρείες είναι σε συνεργασία με τις τράπεζες και παρέχουν προγράμματα επιβράβευσης και σου κάνουν επιπλέον έκπτωση.

Κάνε συγκρατημένες αγορές. Το πιο σημαντικό είναι να ψωνίζεις πάντα με μέτρο και να έχεις αυτοσυγκράτηση. Να αγοράζεις τα βασικότερα και αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι, χωρίς να κάνεις περιττές αγορές.

Έξυπνοι και Οικονομικοί τρόποι για τις αγορές!

Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo

One thought on “Τι να προσέχεις στις εκπτώσεις!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.