Κάνε το σωστό καθαρισμό προσώπου.

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι μια πολύ σημαντική και απαραίτητη ενέργεια για την υγεία αλλά και την εμφάνιση μας. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να σου γίνει μια καθημερινή συνήθεια. Μπορεί να σου φαίνεται αρκετό, το απλό ξέπλυμα με νερό του προσώπου, κάθε πρωί, αλλά δεν είναι. Πόσο καλά ξέρεις τον καθαρισμό του προσώπου σου; Παρακάτω θα μάθεις όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις έναν σωστό και αποτελεσματικό καθαρισμό!skin_glimpse_c

Όπως προείπα, το απλό ξέπλυμα του προσώπου με νερό δεν είναι αποτελεσματικός, ούτε ο σωστός τρόπος. Το βασικό πρόβλημα στην υγεία του προσώπου είναι η λιπαρότητα της επιδερμίδας που πρέπει να καταπολεμίσουμε. Ο τρόπος καθαρισμού του προσώπου χωρίζεται σε τρία στάδια, τα οποία είναι τα εξής.

Αρχικά, θα πρέπει να προετοιμάσουμε το δέρμα μας για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο καθαρισμός. Σωστός σημαίνει βαθύς καθαρισμός, δηλαδή πρέπει να ανοίξουμε τους πόρους του δέρματος. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο μας με χλιαρό προς ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει το δέρμα μας. Την προετοιμασία αυτήν μπορούμε να την κάνουμε και μετά από το μπάνιο όπου γίνεται το ίδιο πράγμα, δηλαδή να έχουμε μαλακό δέρμα και ανοιχτούς πόρους. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ειδικά σαπούνια/gel που θα μας διευκολύνουν σε αυτό.

Αφού έχουμε προετοιμάσει το δέρμα μας, το επόμενο βήμα είναι ο βαθύς καθαρισμός. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε την βοήθεια ενός ειδικού σαπουνιού/gel, που θα καθαρίσει την επιδερμίδα μας. Επίσης, χρήσιμο εργαλείο είναι το βουρτσάκι προσώπου, που θα σε διευκολύνει πάρα πολύ και θα κάνει τον καθαρισμό πιο αποτελεσματικό. Κατά προτίμηση, να επιλέγεις gel το οποίο περιέχει κόκκους άμμους μέσα για να γίνει πιο βαθύς ο καθαρισμός. Προσοχή, να αποφεύγεται η χρήση του σε ευαίσθητες περιοχές, όπως κάτω και γύρω από τα μάτια. Ο καθαρισμός γίνεται με απαλό μασάζ του προσώπου με το gel ή με κυκλικές κινήσεις, αν χρησιμοποιείς το βουρτσάκι. Δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2-3 λεπτά.male_grooming_man__2620030b

Αφού τελειώσεις τον καθαρισμό, ξεπλένεις με χλιαρό νερό το πρόσωπο σου πολύ καλά, χωρίς να αφήσεις υπολείμματα του gel. Σκουπίζεις και στεγνώνεις καλά με μια απαλή και καθαρή πετσέτα. Αφού είναι στεγνή η επιδερμίδα σου, μπορείς να βάλεις μια ενυδατική κρέμα, έτσι ώστε να την προστατεύσεις. Με την κρέμα αυτήν, αποφεύγεις τους ερεθισμούς, την αφυδάτωση και την ξηροδερμία του προσώπου σου. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να έχεις καθημερινά μια απαλή και υγιή επιδερμίδα.

Tips περιποίησης για τον άνδρα!

Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo

2 thoughts on “Κάνε το σωστό καθαρισμό προσώπου.”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.