Γραβάτα ή παπιγιόν?

Θέλεις να πετύχεις ένα επιτυχημένο επίσημο ντύσιμο. Το σακάκι και το παντελόνι του κοστουμιού σου είναι  έτοιμο και φορεμένο, το πουκάμισο σου είναι καθαρό και σιδερωμένο, τα παπούτσια σου είναι δεμένα και γυαλισμένα. Το μόνο που χρειάζεσαι για να ολοκληρωθεί το ντύσιμο σου είναι ένα αξεσουάρ. Το δίλημμα που δημιουργείται, όμως, είναι το εξής: Γραβάτα ή Παπιγιόν?

Και στις δύο περιπτώσεις, όποια και αν είναι η επιλογή, μπορείς να πετύχεις το επίσημο ντύσιμο που επιθυμείς. Το κάθε ένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τόσο θετικά, όσο και αρνητικά. Παρακάτω σου παραθέτουμε τα βασικότερα για το κάθε αντικείμενο.

Γραβάτα: πρόκειται για το δημοφιλέστερο και πιο συχνά χρησιμοποιούμενο αξεσουάρ για το αντίστοιχο στιλ ντυσίματος. Το βασικό προτέρημα είναι ότι είναι πάντα στην μόδα. Κατ’ επέκταση, μπορείς να διαλέξεις μέσα από μία τεράστια γκάμα σε διάφορα χρώματα, σχέδια, μεγέθη και μοτίβα. Η μεγάλη αυτή ποικιλία σου προσφέρει την δυνατότητα να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Είτε κλασσικό, είτε μοντέρνο στιλ, η γραβάτα που θα επιλέξεις θα το καθορίσει, θα το ολοκληρώσει και θα το αναδείξει.

Ο τρόπος για να πετύχεις, όμως, σωστά την χρήση της, είναι και το το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Το δέσιμο της πρέπει να γίνεται σωστά για να γίνει αποτελεσματικά, θα πρέπει να καθορίσεις το μήκος της «μύτης«, ώστε να μην ξεπερνάει και να μην καλύπτει τη αγκράφα της ζώνης όταν την φοράς. Επίσης , η θηλιά να μην είναι ούτε πολύ σφικτή, ούτε πολύ χαλαρή για τους ευνόητους λόγους. Με το κατάλληλο δέσιμο θα μπορείς να σχηματίσεις και να πετύχεις εντυπωσιακούς κόμπους, οι οποίοι θα αναδείξουν την γραβάτα και το ντύσιμο σου.

 

Παπιγιόν: Εξίσου κλασσική και διαχρονική επιλογή για να συνδυαστεί με επίσημο ένδυμα. Σε αντίθεση με την γραβάτα, το παπιγιόν προσφέρει ένα πιο νεανικό και παιχνιδιάρικο ύφος και στιλ στο ντύσιμο σου. Τα σχέδια, τα χρώματα και τα μεγέθη ποικίλουν εξίσου το ίδιο, μόνο που τα τελευταία χρόνια άρχισε να είναι της μόδας πάλι το παπιγιόν.

Το βασικότερο πράγμα που πρέπει να προσέξεις στην επιλογή του ιδανικότερου παπιγιόν είναι, το μέγεθος. Φυσικά, το χρώμα και το σχέδιο είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες, για να δεις κατά πόσο ταιριάζουν με το κοστούμι. Αλλά, το μέγεθος του, είναι αυτό που θα καθορίσει αν «κάθεται» καλά. Το πολύ μεγάλο θα, θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο φιόγκος να  υπερκαλύπτει το σημείο εκείνο και να τραβάει όλη την προσοχή. Από την άλλη, το πολύ μικρό, θα χάνεται μέσα στα ρούχα και δεν θα το προσέχει κανείς. Επίσης, άλλη μία δυσκολία είναι  η πολυπλοκότητα του δεσίματος του, εκτός και αν επιλέξεις παπιγιόν με δεμένο φιόγκο και κούμπωμα, που θα σε διευκολύνει πάρα πολύ. Το δέσιμο του παπιγιόν, όπως και της γραβάτας χρειάζεται αρκετή δεξιοτεχνία και τεχνική για να πετύχεις ένα εμφανίσιμο αποτέλεσμα.

Όποιο από τα δύο και αν επιλέξεις, για να το συνδυάσεις με το κοστούμι σου, την επόμενη φορά θα ξέρεις ότι μπορείς να καταφέρεις ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές και να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας.

Δείτε επίσης: 7 tips για το ανδρικό ντύσιμο!

 

Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo