Tips περιποίησης για τον άνδρα!

Όποιος θεωρεί ότι η περιποίηση της εξωτερικής εμφάνισης και γενικά ο καλλωπισμός δεν είναι για τους άνδρες, κάνει μεγάλο λάθος. Το grooming (περιποίηση) παίζει μεγάλο ρόλο καθώς όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση αλλά βοηθάει και την υγεία, κυρίως του προσώπου και του δέρματος. Καθημερινά μπορεί να κάνεις λάθος κινήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση και ταλαιπωρία του οργανισμού σου και κατα επέκταση της εμφάνισης σου. Από τα βασικότερα tips περιποίησης είναι:

  • Το Ξύρισμα: Παρόλο που η μόδα με τα μούσια και τους αξύριστους ακόμα καλά κρατεί, αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το ξυρισμένο στιλ όσο αφορά το πρόσωπο. Το κατά περιόδους ξύρισμα (ανά 2-3 μέρες) βελτιώνει την υγεία του προσώπου σου καθώς είναι ένας τρόπος απολέπισης του σημείου αυτού. Από την άλλη βέβαια, με το ξυράφι προκαλούνται μικροτραυματισμοί και ερεθισμοί.Για τους αποφύγετε, αρχικά μην βάζετε μεγάλη πίεση στο ξυράφι, διότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει περίπτωση να κοπείτε πιο εύκολα. Μικρές και απαλές κινήσεις, πάντα προς την φορά της τρίχας. Ένα ακόμα είναι η ενυδατική λοσιόν στο τέλος του ξυρίσματος, απαραίτητο για την πρόωρη ενυδάτωση της περιοχής του προσώπου, και έτσι επιτυγχάνεται η αποφυγή ερεθισμών. imagesΓια παραπάνω tips για το ξύρισμα δείτεΈξυπνα tips για το ξύρισμα!
  • Το μούσι / μουστάκι: Τώρα όσον αφορά τους άνδρες που ακολουθούν την μόδα και αφήνουν γένια-μούσι-μουστάκι, θα πρέπει να έχουν στα υπόψιν τους ότι η επιλογή αυτή τους επιβάλει να αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο και κόπο από ότι το ξύρισμα. Τα γένια χρειάζονται πολύ συχνή περιποίηση αφού μαζεύει πολύ βρωμιά (σκόνη, λιπαρότητα) σε πολύ σύντομο διάστημα. Οπότε επιβάλλεται η καθημερινή πλύση (1-2 φορές την ημέρα) ανάλογα το μήκος των τριχών. Για παραπάνω συμβουλές, θα πρότεινα να επισκεφτείτε έναν μπαρμπέρη και κατά την γνώμη μου, να γίνει το εβδομαδιαίο στέκι σας, ώστε να γίνεται μια σωστή και αποτελεσματική περιποίηση από έναν ειδικό.
  • Η Τριχόπτωση: Και αφού μιλάμε για τρίχες, ας μιλήσουμε και για ένα σοβαρό και μείζων θέμα για τον ανδρικό πληθυσμό: τα μαλλιά μας και η πτώση τους. Γνωρίζω ότι είναι ένα στενάχωρο ζήτημα που όλους μας θλίβει, για αυτό προτείνω και μερικά μικρά και απλά βήματα για την μείωση του φαινομένου. Αρχικά, εκτός από άλλους παράγοντες (άγχος, ορμόνες, κληρονομικότητα), βασικός είναι και η καθημερινές συνήθειες, όπως το λούσιμο και το στέγνωμα των μαλλιών. Πρώτον, μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά (το πολύ ανά 2 -3 μέρες) διότι τα ταλαιπωρείτε και τα αποδυναμώνετε με αποτέλεσμα είτε να σπάει η τρίχα, ή να πέφτει τελείως. Επίσης, κατά το λούσιμο αλλά και το στέγνωμα, να κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις και μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού. Στο στέγνωμα, μην χρησιμοποιήτε  πιστολάκι!head-shoulders
  • Τα Σαμπουάν: Η επιλογή του σαμπουάν παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία των μαλλιών. Επίλεξε το σαμπουάν που ταιριάζει στο τύπο μαλλιού σου ανάλογα με τις ανάγκες του (λιπαρότητα, πιτυρίδα, τριχόπτωση). Και αν δεν μπορείς να βρεις το σαμπουάν που να καλύπτει τις απαιτήσεις σου, τότε σε συμβουλεύω να επισκεφτείς έναν δερματολόγο για να σου προτείνει ένα κατάλληλο φαρμακευτικό σαμπουάν για την περίπτωση σου.

Η συνέχεια εδώ!!!

Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo

One thought on “Tips περιποίησης για τον άνδρα!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.