Λάθη στο ανδρικό ντύσιμο.

Το βασικότερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι που ακολουθούν μανιωδώς και κατά γράμμα την μόδα. Μην δίνετε τόσο μεγάλη έμφαση στο να αντιγράφετε το look άλλων (μοντέλων, δημοσίων προσώπων, celebrities). Προσαρμόστε το δικό σας προσωπικό στιλ με την νέες τάσεις της μόδας, χωρίς να αντιγράφετε τους άλλους. Το κυριότερο κριτήριο για το ντύσιμο σας είναι να ταιριάζουν τα ρούχα σας στην εμφάνιση, το σωματότυπο σας και σαφώς στον χαρακτήρα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε ένα κομψό και όχι άκυρο και άσχημο ντύσιμο στα μέτρα σας. Παρακάτω είναι τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι:

  • Πουκάμισο: είναι ένα πολύ αγαπημένο και πολύ διαχρονικό ρούχο για το ανδρικό ντύσιμο. Μπορεί να συνδυαστεί από επίσημο μέχρι και casual στιλ, όμως ένα είναι σίγουρο , ότι προσδίδει ένα πιο προσεγμένο ντύσιμο, και φυσικά αναδεικνύει το κύρος. Προσοχή! Οι σηκωμένοι γιακάδες ή τα ανοιχτά πουκάμισα στο στήθος, προκαλούν το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα, δηλαδή μια αποκρουστική εμφάνιση. Επίσης όταν έχουμε σηκωμένα μανίκια, φροντίζουμε και τα δυο να είναι διπλωμένα ωραία και στο ίδιο ύψος και από τις δύο μεριές, ώστε να φαίνονται συμμαζεμένα. Τέλος, η επιλογή της φανέλας μέσα από το πουκάμισο θα πρέπει να είναι σε ουδέτερο χρώμα (άσπρο,μαύρο) ή να είναι το ίδιο χρώμα με το πουκάμισο για μην ξεχωρίζει ή κάνει μεγάλη αντίθεση.
  • Κοσμήματα- Αξεσουάρ- Καπέλα : Όσων αφορά το ανδρικό ντύσιμο, βασικός κανόνας είναι να μην χρησιμοποιούν πολλά κοσμήματα ή αξεσουάρ. Λίγα και καλά, όσο το δυνατόν να αποφεύγετε τα μεγάλα και φανταχτερά (μικρά και διακριτικά). Αποφύγετε τα δακτυλίδια και ειδικά τα μεγάλα! Στο θέμα ζώνη θα πρέπει να επιλέγετε χρώματα και σχέδια που να ταιριάζουν και να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα χρώματα. Και φυσικά να μην κρέμεται το κομμάτι της ζώνης που περισσεύει. Η αγκράφα πρέπει να είναι λιτή και διακριτική. Το καπέλο στους άνδρες δεν θεωρείται απαραίτητο στο ντύσιμό του, καθώς θα θεωρηθεί υπερβολή, αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ καλή στιλιστική επιλογή.b90e3ba6f7abd704127351d11a896d68_xl
  • Τα brand-names: Συχνό λάθος που κάνουν αρκετοί είναι ότι ξοδεύουν πολλά χρήματα για ρούχα με brand-name μόνο και μόνο για επίδειξη. Αυτό δεν συνεπάγεται στο ότι ντύνονται και στιλάτα. Αντιθέτως, ο κανόνας είναι Less is Better (το λιγότερο είναι καλύτερο), δηλαδή όσο πιο απλό είναι ένα ντύσιμο, τόσο πιο κομψό θα φαίνεται. Υπάρχουν άπειρες επιλογές για να πετύχουμε ένα κομψό look, επιδιώκοντας πιο οικονομικά ρούχα, χωρίς μεγάλο  κόστος.
  • Φαρδιά ή Στενά ρούχα: H αγορά ρούχων με φαρδιά γραμμή, μπορεί να σας κάνει να φαίνεσθαι πιο μεγαλόσωμοι, κάτι που σίγουρα δεν θα θέλατε. Από την άλλη τα πολύ στενά ρούχα έχουν σαν αποτέλεσμα να σας «πνίγουν» και να νιώθετε δυσφορία. Η κατάλληλη επιλογή για το μέγεθος είναι τα ρούχα τα οποία «αγκαλιάζουν» το σώμα σας (όχι πολύ φαρδιά, ούτε στενά), πετυχαινοντας και μια ωραία εμφάνιση.

TIP: Μην κάνετε παρορμητικές αγορές, αγοράστε μόνο τα ρούχα τα οποία αξίζουν πραγματικά, και μπορούν να συνδυαστούν με το στιλ σας. Μην αγοράζετε άσκοπα ρούχα τα οποία θα μείνουν αφόρετα στην ντουλάπα σας. Επενδύστε σωστά στα ρούχα σας, σε βασικά και ευκολοσυνδυαστα ρούχα (τζιν, πουκάμισα, t-shirt) χρώματα (άσπρο, μαύρο, μπλε, καφέ)

Για περισσότερα tips δες:7 tips για το ανδρικό ντύσιμο!

Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo

One thought on “Λάθη στο ανδρικό ντύσιμο.”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.