Έξυπνοι και Οικονομικοί τρόποι για τις αγορές!

Οι περισσότεροι από εμάς τους καταναλωτές αναζητάμε οικονομικούς τρόπους για τις αγορές μας. Ψάχνουμε φθηνότερα αλλά και με καλή ποιότητα προϊόντα, τόσο για εμάς, όσο και για τους κοντινούς μας ανθρώπους. Στο θέμα των ρούχων, όμως, ισχύει η αναλογία, όσο πιο καλό ποιοτικά, τόσο και πιο ακριβό και η φράση «ότι πληρώνεις, παίρνεις» το αντιπροσωπεύει πλήρως.man_shopping_for_skincare

Παρόλα αυτά, όμως, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να μην υπερχρεώνεσαι για ρούχα και στην τελική να έχεις μια «άδεια» ντουλάπα. Αυτοί είναι οι παρακάτω:

  • Ψωνίζουμε τα βασικά ρούχα που πρέπει να έχουμε στην ντουλάπα μας. Βασικά ρούχα χαρακτηρίζουμε τα κομμάτια εκείνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για ένα ντύσιμο. Για παράδειγμα, τα μονόχρωμα, λευκά κυρίως, μπλουζάκια που μπορούν να συνδυαστούν με όλα χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Καθώς επίσης, ένα τζιν παντελόνι, ένα μονόχρωμο παντελόνι, κατά προτίμηση μαύρο, ένα δερμάτινο μαύρο jacket, όπως και απλά λευκά sneakers, κ.α. Έτσι, με μερικά ρούχα μπορείς να πετύχεις πολλούς συνδυασμούς ντυσίματος.
  • Ψωνίζουμε τα απαραίτητα. Όχι όσα θεωρείς εσύ απαραίτητα, αλλά όσα είναι πραγματικά. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι έχουμε μέσα στην ντουλάπα μας, και κατ΄επέκταση τις ελλείψεις μας. Έτσι αγοράζουμε με το σκεπτικό να καλύψουμε τα «κενά» στην ντουλάπα μας, σταδιακά και με σειρά προτεραιότητας. Επιλέγουμε ρούχα, τα οποία όντως θα μας χρειαστούν και θα τα χρησιμοποιήσουμε, αλλιώς οι αγορές και τα λεφτά μας θα πάνε στράφι.
  • Ψωνίζουμε με βάση τα ρούχα στην ντουλάπα μας. Όπως είπαμε και προηγουμένως, το να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στην ντουλάπα μας είναι πολύ χρήσιμο και σημαντικό. Τα καινούρια ρούχα που θα αγοράσουμε θα πρέπει να ταιριάζουν και να μπορούν να συνδυαστούν με αυτά που ήδη έχουμε. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να κάνουμε συνδυασμούς, χωρίς να αγοράζουμε πολλά νέα ρούχα και να  παιδευόμαστε πολύ ώρα για το ντύσιμο μας.
  • Ψωνίζουμε κατά τις περιόδους των εκπτώσεων. Πλέον, η αγορά κάνει 4 φορές τον χρόνο εκπτώσεις, τόσο οι «αλυσίδες» καταστημάτων, όσο και τα μικρομάγαζα. Οπότε, είναι ένας καλός λόγος να αρχίσεις και εσύ να αγοράζεις στις εκπτωτικές περιόδους. Τα προϊόντα της σεζόν, καθώς και τα stock οι επιχειρήσεις τα βγάζουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές και σε προσφορές , χωρίς να σημαίνει ότι υποβαθμίζεται και η ποιότητα τους. Για αυτό τον λόγο, κάποια από τα ρούχα μπορείς να τα αγοράζεις στην περίοδο εκπτώσεων, εξοικονομώντας χρήματα.
  • Ψωνίζουμε με άτομα τις εμπιστοσύνης μας. Δηλαδή, με στενούς φίλους ή συγγενείς που θα μας πουν την ειλικρινή τους γνώμη για ένα ρούχο. Σε αντίθεση, οι πωλητές, οι οποίοι προσπαθούν να σε κολακεύσουν και να σε πωλήσουν απλά περισσότερα, αφού αυτή είναι η δουλεία τους. Για να αποφύγεις την εξαπάτηση των πωλητών, θα μπορούσες να ζητήσεις την γνώμη ενός φίλου σου, και έτσι θα αποτρέψεις και τις περιττές αγορές.
Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo

3 thoughts on “Έξυπνοι και Οικονομικοί τρόποι για τις αγορές!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.