Έξυπνα tips για το ξύρισμα!

Εν έτει 2016 λοιπόν, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να μην ακολουθήσουν την τάση της μόδας όσον αφορά το facial hair style, μούσια, γενιά, μουστάκι! Αρκετοί, μπορώ να πω, ακολουθούν το κλασσικό και παραδοσιακό ξύρισμα.

Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς, τότε σε αφορούν και εσένα τα παρακάτω, ορίστε μερικές συμβουλές για ένα σωστό ξύρισμα.sharpologist

Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά το ξύρισμα προκαλείς στο πρόσωπο σου μικροτραυματισμούς και ερεθισμούς. Για να αποφύγεις τέτοιου είδους προβλήματα, αρκεί να ακολουθήσεις μερικά βήματα.

  • Μεγάλο ρόλο στο ξύρισμα παίζει το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς. Αρχικά, πρέπει να γίνεται συχνή αλλαγή του ξυραφιού τουλάχιστον ανά δύο μήνες, ανάλογα την χρήση του. Επίσης, καλό θα ήταν, να γίνεται όσο το δυνατόν πιο συχνή απολύμανση του ξυραφιού, ειδικά πριν το ξύρισμα για να αποφεύγονται οι ερεθισμοί.
  • Ένας άλλος τρόπος για να αποφεύγονται οι ερεθισμοί είναι να ξυρίζεσαι μετά το μπάνιο, διότι το δέρμα μαλακώνει και οι πόροι των τριχών ανοίγουν, έτσι γίνεται πιο εύκολο το ξύρισμα. Επιπλέον, πετυχαίνεις και μια πολύ καλή απολέπιση των νεκρών κυττάρων στο δέρμα του προσώπου σου.
  • Επίσης, πολύ σημαντικό είναι η χρήση του αφρού με την ειδική βούρτσα ή του gel ξυρίσματος με κυκλικές κινήσεις, τύπου μασάζ. Έτσι, οι τρίχες μαλακώνουν και το ξυράφι γλιστράει πιο εύκολα πάνω στο δέρμα χωρίς να προκαλείς ερεθισμούς και κοψίματα.skincare-5-650x433

Tip για τα κοψίματα και του τραυματισμούς: υπάρχουν στην αγορά, κυρίως στα φαρμακεία, ειδικές στυπτικές πέτρες, οι οποίες σταματάνε την αιμορραγία στους μικροτραυματισμούς, και είναι κατάλληλα για τα κοψίματα από το ξύρισμα.

  • Κατά το ξύρισμα να κάνεις μικρές και απαλές κινήσεις με το ξυράφι χωρίς να ασκείς μεγάλη πίεση. Αυτό θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στο ξύρισμα όσο και στο δέρμα. Επίσης, το ξύρισμα να το κάνεις πάντα προς την φορά της τρίχας. Το κόντρα ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει κοψίματα και θα κάνει τις τρίχες πιο σκληρές, σαν αποτέλεσμά να γίνεται πιο δύσκολο το επόμενο ξύρισμα.
  • Τέλος, αφού ξεπλυνεις το προσώπου σου με κρύο νερό, θα πρέπει να σκουπιστείς και να το στεγνώσεις με μια απαλή πετσέτα. Τελευταίο αλλά απαραίτητο, είναι η χρήση μιας ενυδατικης κρέμας ή ενός aftershave, για την σωστή ενυδάτωση του προσώπου. Κατά προτίμηση, να μην περιέχει το προϊόν αλκοόλ, διότι αυτά αφυδατώνουν παραπάνω το δέρμα.
Advertisements

Συντάκτης: antoster

Fashion and Style, Classy and Wealth Lover, Ambitious and Dreamer, 21 yo

2 thoughts on “Έξυπνα tips για το ξύρισμα!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.